Vart tog foten vägen?

För många år sedan skulle jag göra min första skidresa med ett företag jag precis börjat på. Jag hade aldrig åkt utför förut. En av mina nya arbetskamrater var dock norrlänning och hade stått på utförsåkarskidor sedan han var liten. Han skulle hjälpa mig. På plats i Åre såg han till att jag fick utrustning och vi åkte mot liften i Olympiabacken. Vi kom upp och stannade till där mitt första åk skulle ske. Det var verkligen högt upp och jag började undra vad jag gett mig in i. Titta hur jag gör, sa min kollega och åkte ett par svängar. Sen vände han sig om mot mig och jag såg tusen små jävlar i hans ögon. ”Du vet väl att alla på kontoret simmar iland om man slänger ut dem i sjön. Lycka till!” Sen drog han iväg. 

Jag ska inte beskriva närmare hur jag tog mig ner, men det var mycket skråande, mycket textilåkande och vansinnigt mycket rädsla och ilska. När jag äntligen kommit ner var jag fullkomligt genomsvett och darrig. Insåg att jag inte hade en aning om hur jag skulle få av mig skidorna, vände mig mot några personer, skakade en skida och fräste  ”hur i helsike får man bort det här eländet?” Tror ni de tittade undrande på mig? Tror ni att min kollega fick bjuda på många glas innan jag ens kunde tänka mig att förlåta honom?

Något år senare hade jag kommit över chocken och anmälde mig till en nybörjarkurs uppe i Sälen. Sen dess har det blivit många härliga veckor till fjällen.

Under en av de här resorna fick jag plötsligt svårt att hålla styr på vänsterfoten. Den befann sig inte riktigt där jag tyckte att den borde befinna sig. Jag hade tappat känseln i foten och halvvägs upp mot knäet och tänkte att  det nog var så att pjäxan suttit för hårt. Men det gick inte över och jag gick omkring där med den konstiga känslan av att ena foten var borta. 

Någon vecka senare var foten fortfarande borta och jag uppsökte vårdcentralen. Läkaren kunde inte förklara ”fenomenet” men berättade att han ville remittera mig till neurologen för att göra en utredning. Det tog sådär 3 veckor innan jag fick tillbaka känseln. Ungefär när jag fick en tid till neurologen.

13 453 svar på ”Vart tog foten vägen?”

  1. Of course, your article is good enough, safetoto but I thought it would be much better to see professional photos and videos together. There are articles and photos on these topics on my homepage, so please visit and share your opinions.