Det verkar vara min grej

Så här i koronatider har jag hittat något om verkligen passar mej. Digitala möten. Hur bra som helst. Man klickar bara in sej på den adress man fått. Så här ser min vecka ut.

Måndag kl 13:00 går jag in på handarbetsgruppen. Det dyker upp en massa rutor med kvinnor i på min Ipad. Det är bara att sätta igång och prata, handarbeta eller bara lyssna. Det är ett oerhört kreativt gäng som visar och beskriver det de sysslar med. Själv tar jag min sjal-virkning och hänger på. Så håller vi på i ett par timmar.

Tisdag kl 09.15 går jag in på engelsk konversation. Återigen dyker ett antal människor upp. Tyvärr har jag insett att jag nog inte är så bra på att prata engelska som jag trodde. Men vad gör det? Vi har kul och timmarna går snabbt. What ar you for a little one? I dont feel ögen you.

Idag är det städningsonsdag. Det innebär att städaren kommer och börjar med det rum jag nu sitter i. När han är klar intar jag rummet och gör vad har vill medan han städar resten av lägenheten. Lyx!

Idag kl 17:00 är det träff på neuroförbundet. Vi pratar, skrattar och lyssnar ibland på en inbjuden gäst.

Kl 20:00 träffar jag mina vänner Siw, Mia och Helena någon timme. Bara prat och skratt.

Torsdag är det min alldeles egna dag. Det är då jag sitter i duschen en bra stund och passar på att skrubba mig med en underbart doftande scrub. Kanske behöver jag klippa naglarna eller raka benen. Kanske lägga en ansiktsmask? Dagen är min egen och kanske kan jag hitta en massör. Vi får väl se. Funderar på om jag skulle fixa till det så att jag kan ha ett dricka-kaffemöte jag och mina två systrar. Nu har en av dom sagt att hon inte har en aning om vart hon ska trycka för att få kontakt. Min dotter har samma slags telefon som hon, så jag får väl be henne hjälpa min kära storasyster

Fredagen är också min, jag har inga tvång och gör bara kortare insatser här hemma. Sätter på tvättmaskinen eller torkar ur en låda i köket. Lyssnar på musik och sjunger gärna men illa. Jag har det bara så bra.

Jag gillar det här med att bara tryck på några tangenter och så är man på plats. Sen går man ur mötet lika lätt. Ingen taxi som ska förbeställas varken dit eller hem. Jag behöver inte heller ta reda på vart i Missionskyrkan vi ska vara på tisdagen. Behöver jag rullstolen? Måste jag vet när jag beställer taxi.